August 24, 2018
ELI-ALPS Lézeres Kutatóintézet
UTC timezone

Az ELI-ALPS feladatának tekinti a tudomány népszerűsítését és a társadalom tájékoztatását az
ELI-ALPS-ban folyó kutatásokról. E küldetés részeként különös figyelmet kívánunk fordítani a középiskolai tanárok továbbképzésére és tájékoztatására, hiszen ők diákok ezreivel állnak kapcsolatban és ismereteiket megbízható hitelességgel adják tovább a fiatal generációnak.

A továbbképzés célja kettős:

  • az ELI-ALPS bemutatása

  • középiskolai tanárok lézerekkel kapcsolatos ismereteinek frissítése

A kurzus fizikát, biológiát, kémiát vagy egységes természettudományt tanító, aktív középiskolai tanárok számára nyitott. Az ELI-ALPS évente egyszer 25 főt fogad.

A résztvevők egy napot  - augusztus 24. - töltenek az ELI-ALPS kutatóintézetben.

Előadást hallanak az ELI-projektről, az ELI-ALPS technológiai felszereltségéről, az adott kutatási lehetőségekről és az ELI-ALPS kutatási eredményeiről. Áttekintik a természettudományos tantárgyak középiskolai tananyagában megjelenő lézeres vonatkozású tartalmakat, különböző szakos tanárok részvétele esetén a tantárgyak közötti kapcsolódási lehetőségeket.

Megtekintik a kutatóintézet laboratóriumait és lehetőséget kapnak az ELI-ALPS-ban dolgozó kutatókkal való kötetlen beszélgetésre.

A nap zárásaként a csoport az oktatásban használható projekt- vagy tanóra-tervet állít össze.

A továbbképzésen való részvétel ingyenes. Jelentkezni az elektronikus jelentkezési felület kitöltésével lehet, 2018. július 1-ig.

Starts
Ends
UTC
ELI-ALPS Lézeres Kutatóintézet
Konferenciaterem
Szeged, Budapesti út 5.