ELI ALPS HR és Kommunikációs Osztály

Csajos délutánra hívjuk a 8-12. évfolyamos lányokat április 28-án 16 órai kezdettel, a "Lányok a tudományban" nap alkalmából. 

Ahogy a természet mindenkié, tanulmányozása is közös feladata nőknek és férfiaknak. A számok azonban azt mutatják, hogy a társadalom még mindig főleg a fiúkat irányítja a természettudományos pályák felé, a lányokat pedig gyakran más irányba tereli, akár érdeklődésük ellenére is. 

Szeretnénk megmutatni, hogy a természettudományok tanulása és kutatása nemektől független, hogy a tanulmányaik során a lányok is éppen olyan eredményesek, mint a fiúk, és munkájukban a kutatónők is éppen olyan sikeresek lehetnek, mint a férfiak - anélkül, hogy női mivoltuk miatt hátrányba kerülnének, vagy azt bármilyen sérelem érné. 

Kedves lányok! Rendezvényünk során beviszünk benneteket a lézeres csarnokba, benézhettek néhány laboratóriumba, elmondjuk, hogy mivel foglalkoznak az ELI ALPS kutatói, és személyesen találkozhattok kutatónőkkel, akiktől hiteles képet kaphattok arról, hogy milyen is nőnek lenni ezen a pályán. Várunk benneteket!

A rendezvényen előzetes regisztráció után lehet részt venni.

Starts
Ends
UTC
ELI ALPS Lézeres Kutatóintézet Szeged, Wolfgang Sandner utca 3.
Registration
Registration for this event is currently open.